Stříbrná příčka U13 mix na turnaji v Mladé Boleslavi

V neděli, 20. 11. 2022, se tým U13 mix, pod vedením kapitána Miláčka, zúčastnil dalšího dějství Nadregionálních turnajů, tentokráte v Mladé Boleslavi.

Nejprve jsme změřili síly s mix týmem Sokola Nehvizdy, se kterým jsme po velkém boji nakonec těsně prohráli. Jazýčkem na vahách se bohužel staly neproměněné sólové nájezdy, a v určité fázi utkání, i menší agresivita v podkošových prostorech. Jak se má o míče bojovat nám ostatně názorně ukázal náš nekompromisní žralok Cristiano Martelli, kterého oddělit od balonu byl prakticky neřešitelný problém, a to jak v poloze stojmo, tak i ležmo. Ne nadarmo nakonec získal trofej pro hráče s největším herním progresem.

Dalším soupeřem pak byly hráčky místního týmu z Mladé Boleslavi, které jsme po pohodovém průběhu porazili, a proti kterým si zahráli především nejmladší členové našeho týmu.

Celkově se turnaj vydařil, naznačil nám další herní zlepšení, ale zároveň ukázal i nedostatky, na kterých je nutno dále zapracovat. Odveta s Nehvizdy nás koneckonců čeká již za 14 dní na turnaji na jejich domácí palubovce. Nejlepším hráčem našeho týmu byl nakonec zvolen Marťas, ostatní mu ale těsně šlapali na paty.

Závěrečný rozbor se konal, zcela v rozporu se zdravou životosprávou, v místním McDonalds, ale lze konstatovat, že šlo o čestnou výjimku potvrzující pravidlo. Tento drobný prohřešek bude ostatně důsledně napraven hned při pondělním tréninku 😊.